Protestantse Gemeente Honselersdijk

Terugblik Startzondag 2013 Terugblik Startzondag 2013

Afgelopen zondag vierden we Startzondag. Niet in de zin van dat je 'start' of 'herstart' met je geloof. Ook niet in de zin dat de we het eind van het vorig seizoen zijn gestopt met de kerkgang en dat we dat afgelopen zondag weer hebben opgepakt. Maar wel in de betekenis van dat er een nieuw seizoen vol activiteiten is aangebroken en dat het nieuwe liedboek in gebruik is genomen.

Viering

Thema van de viering was 'met hart en ziel geloven'. Kerntekst hierbij was Marcus 12:28-34. Met hart en ziel geloven klinkt mooi, maar vraagt soms ook wel wat van je: loyaliteit, gehoorzaamheid aan en eerbied voor God, de Vader van Jezus Christus. Het lijkt soms een hele opgave, waarbij we erin mogen berusten dat God van ons niet het onmogelijke vraagt. Tijdens de viering is het nieuwe liedboek in gebruik genomen. Onder begeleiding van de cantorij, trompet, contrabas en orgel / piano) werd er door de aanwezigen flink gezongen. En dat klonk goed!

Activiteiten

In de viering werd ook een aantal activiteiten gepresenteerd zich die het komend seizoen gehouden worden. Dan zie je weer eens wat voor een variatie er is waaraan deelgenomen kan worden. En dan te bedenken dat lang niet alle activiteiten die er zijn in onze gemeente zijn genoemd!

Na afloop van de dienst kon er uitgebreid kennis gemaakt worden met de diverse activiteiten, door middel van stands waarop het een en ander werd gepresenteerd en toegelicht.

Lunch

Startzondag werd afgesloten met een lunch. De gemeente was vooraf gevraagd haar creativiteit en kookkunst tot uiting te laten komen. De respons daarop resulteerde in een langgerekte buffettafel waarop heel veel culinairs, lekkers en creatiefs was uitgestald. Met de grote groep aanwezigen is daar geruime tijd in een gemoedelijke sfeer van gesmuld.

Commissie Eredienst

ContactTeam - naar de Biesbosch
datum en tijdstip 20-09-2017 om 10:45

Vergadering Kerkenraad
datum en tijdstip 21-09-2017 om 19:45

Eredienst + Jeugdkerk 2.0
datum en tijdstip 24-09-2017 om 09.30 uur

www.kerkbalans.nl

Geluidsopname
Kerkdienst gemist? U kunt de dienst hier terug luisteren. meer

Reclame blok

Volg ons op Facebook en Instagram!